spoon

Recent Recipes

Soalan Lazim

Comments (0) |


1. Siapa yang buat ?
Pekasam ini dibuat sendiri dengan ikan yang ada di kawasan kami

2. Jenis ikan yang ada ?
Kami mempunyai 7 jenis ikan pekasam

  • Sepat
  • Talapia
  • Ikan Keli
  • Ikan Puyu
  • Ikan Bulan
  • Ikan Belida
  • Ikan Haruan.
Semua ikan mempunyai sifat dan rasa yang berbeza. Pekasam ini mudah dimasak, cuma goreng dengan sedikit minyak, bawang besar, cili hidup atau cili padi.


3. Macam mana nak masak?
Buka plastik dan goreng.

4. Dekat mana ada jual ?
Saya ada wakil jualan di tempat seperti pasar awam, agro bazar di daerah kami

5. Berapa lama ketahanan barang ?
Pekasam kami tahan selama 6 bulan, lagi lama di simpan lagi sedap.

6. Siapa yang selalu cari/ beli ?
Selalunya ibu yang pandai makan pekasam akan menjadikan pekasam sebagai lauk sampingan untuk menambah selera, dan juga kebanyakannya orang banjar dan jawa yang selalu cari.

7.Bolehkah orang luar mendaftar sebagai pengedar ?
Kepada sesiapa yang berminat untuk menjadi pengedar atau menambah pendapatan, kami juga ada set jualan dengan harga yang menguntungkan.

8. Selain dari pekasam, produk apa lagi yang ditawarkan ?
Kami juga ada menjual produk basah seperti ikan sepat segar, ikan talapia, ikan keli, ikan haruan, memproses menjadi ikan kering dan pekasam.

9. Adakah ada lagi pihak lain yang menjual di Bagan Datoh ?
Kami adalah pembekal tunggal di Bagan Datoh.



Read More......

0 comments:

Post a Comment